Mijter tompouces

Mijter tompouce


Leuke mijter tompouces om helemaal in de sinterklaasstemming te komen.

Ingrediƫnten
Voor 4 personen
9 plakjes roomboter bladerdeeg
500 mililiter chocolademousse
2 sinaasappels

Bereidingswijze
1. Laat 9 plakjes bladerdeeg ontdooien en snij uit 8 plakjes zo groot mogelijke mijters. Snij het laatste plakje bladerdeeg in 8 repen.
2. Verwarm de oven voor op 230 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
3. Leg de mijters op de bakplaat, maak 4 kruizen van de deegrepen en plak ze met water vast op de 4 mijters. Bak ze midden in de oven in 10 minuten gaar en goudbruin.
4. Laat de mijters helemaal afkoelen en verdeel 500 mililiter chocolademousse over 4 mijters.
5. Schil 2 sinaasappels dik en snij het vruchtvlees tussen de vliezen uit. Dep de partjes droog.
6. Verdeel de sinaasappelpartjes over de mousse en dek ze af met de overige 4 mijters van deeg.

 

Bron: KookJij


Geef een reactie